Ogórki kwaszone

Gwarancją chrupkości i wyrazistego smaku Ogórków kwaszonych jest staranny proces ich przygotowania. Jeszcze zanim trafią do słoików, podlegają selekcji, aby pod wieczkiem zamknąć tylko te najwyższej jakości. Nie bez znaczenia pozostaje też receptura, która wzbogacana pozwala uzyskać fenomenalny efekt w postaci kwaśno-słonych ogórków. Dopracowany skład oraz odpowiednie proporcje wody, kopru, soli i czosnku sprawią, że Ogórki kwaszone Smak podkreślą charakter każdego dania!

Gramatura: 900 g

  • Zastosowanie

    Od lat stanowią jedną z ulubionych zakąsek serwowaną w trakcie uroczystych przyjęć. Chętnie zajadane są również na co dzień, najczęściej jako dodatek do ulubionej wędliny lub starte w zupie ogórkowej. Ich kwaskowaty smak przełamuje charakter domowych sałatek oraz pikantnych gulaszy.

  • Czy wiesz, że ...

    Chociaż mało kto o tym wie, ogórki należą do jednych z najstarszych warzyw. Według przekazów są w Indiach uprawiane już od ponad 3 tysięcy lat. Ich prosty, lecz jakże wyjątkowy smak Polacy poznali dzięki Ludwikowi XIV, który jako pierwszy rozpoczął hodowlę szklarniową.

Ogórki kwaszone