Przecier ogórkowy

Stanowi bazę do przygotowania uwielbianej i tradycyjnej polskiej zupy ogórkowej. Jednak o jej finalnym efekcie decyduje proces przygotowania przecieru ogórkowego. Smak przyrządził go z pełną starannością, począwszy od wyboru produktów, które trafiają do słoików, jak też sposobu jego wykonania. Wysoka jakość Przecieru ogórkowego jest gwarancją pysznego smaku zup, jak również wszelkich sosów mięsnych. Przecier spełni oczekiwania wszystkich tych, którzy cenią pożywne i szybkie przyrządzanie posiłków.

Gramatura: 290 g
  • Zastosowanie

    Stanowi bazę do przyrządzenia powszechnie lubianej zupy ogórkowej. Reszta składników i przypraw będzie już jedynie dopełnieniem wyjątkowego smaku tego dania. Przecieru nie może zabraknąć również jako jedno ze składników gulaszy, sosów do mięs czy sałatek.

  • Czy wiesz, że ...

    Chociaż mało kto o tym wie, ogórki należą do jednych z najstarszych warzyw. Według przekazów są w Indiach uprawiane już od ponad 3 tysięcy lat. Ich prosty, lecz jakże wyjątkowy smak Polacy poznali dzięki Ludwikowi XIV, który jako pierwszy rozpoczął hodowlę szklarniową. Dzisiaj ogórki zaliczane są do jednych z najzdrowszych warzyw głównie dlatego, że są bogate w sole mineralne, które skutecznie regulują pracę serca, nerek i wątroby.

Przecier ogórkowy