Biała kiełbasa z ćwikłą

Składniki:

400 g surowej, białej kiełbasy
2 ząbki czosnku
Ćwikła z chrzanem Smak
Sól, Pieprz czarny mielony, Pieprz ziarnisty, Ziele angielskie, Liść laurowy, Kminek Prymat do smaku
4 ugotowane na twardo jajka
Kilka marynowanych borowików
Kiełki rzodkiewki do dekoracji

Sposób przygotowania:

W garnku zagotować wodę z ziarnami pieprzu, zielem angielskim, liściem laurowym i ząbkami czosnku. Zmniejszyć ogień i włożyć białą kiełbasę. Parzyć przez około 20-25 minut, nie doprowadzając do wrzenia. Kiełbasę wyjąć z wody, pokroić na kawałki (ew. obrać ze skóry) i ułożyć na połówkach jajek. Podawać z kiełkami rzodkiewki, ćwikłą i marynowanymi borowikami.