Comber jagnięcy z sosem miodowo-truflowym

Składniki:

600 g combra jagnięcego,
2 pokrojone w plastry ząbki czosnku,
½ cytryny,
150 ml oliwy z oliwek,
100 g miodu truflowego,
100 ml miodu pitnego,
1 pęczek rozmarynu,
1 pęczek rukoli,
200 g posiekanych pomidorów bez skórki,
100 g Oliwek czarnych Smak,
100 g Oliwek zielonych Smak,
2 łyżki Musztardy delikatesowej Prymat,
Kilka listków posiekanej świeżej mięty,
5 ml octu winnego,
200 g sera feta,
Sól,
Chili pieprz Cayenne,
Pieprz czarny grubo mielony Prymat.

Sposób przygotowania:

Oczyszczony comber z jagnięcia marynować ok. 24 godzin w oliwie wymieszanej z czosnkiem, odrobiną posiekanego rozmarynu, pokrojoną w plasterki cytryną i szczyptą Pieprzu czarnego grubo mielonego Prymat. Po wyjęciu z marynaty mięso zrumienić na patelni lub upiec na grillu. Na patelni rozpuścić miód (łyżkę miodu zostawić), dodać miód pitny (najlepiej trójniak), gałązki rozmarynu i szczyptę mielonej papryki chili. Gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Umytą i osuszoną sałatę wymieszać z posiekanymi pomidorami, przekrojonymi na pół oliwkami i pokrojonym w kostkę serem feta. Doprawić do smaku sosem vinaigrette przygotowanym z musztardy, świeżej mięty, oliwy, octu winnego, łyżki miodu truflowego, soli i mielonego pieprzu. Usmażony comber podzielić na porcje, skropić sosem miodowo-truflowym i podawać z sałatką.