Roladki z grillowanego bakłażana z serem feta

Składniki:
  • 2 bakłażany
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka Grill przyprawa pikantna Prymat
  • Sól morska gruboziarnista Prymat
  • Pieprz kolorowy Prymat
  • 120 g sera feta
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki Oliwek zielonych Smak
  • 2 Suszone pomidory z ziołami Smak
  • Świeża bazylia
Sposób przygotowania:

Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster posmarować oliwą i posypać przyprawą do grilla, solą i pieprzem. Grillować po 2-3 minuty z każdej strony. Odłożyć plastry z boku grilla by zmiękły. W misce utrzeć ser feta z jogurtem i pieprzem. Dodać drobno posiekane oliwki i suszone pomidory, wymieszać. Każdy plaster ciepłego bakłażana posmarować serkiem, ułożyć po kilka lisków świeżej bazylii i ciasno zrolować.