Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i oliwkami

Składniki:
  • 200 g tuńczyka odsączonego z oliwy,
  • 1 opakowanie mixu sałat 180 g,
  • 4 ugotowane na twardo jajka,
  • 8 filecików anchois,
  • 10 przekrojonych na pół pomidorów koktajlowych,
  • 1 pokrojona w piórka czerwona cebula,
  • 1 łyżka pokrojonych Oliwek zielonych Smak,
  • 1 łyżka pokrojonych Oliwek czarnych Smak,
  • 1 łyżka Kaparów Smak,
  • 1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Prymat,
  • Sól morska w młynku, Pieprz czarny w młynku Prymat.
Sposób przygotowania:

Przygotować składniki . Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do lodówki. Mix sałat wykładamy na półmisek, następnie układamy połówki jajek, tuńczyka, cebulę, pomidory i fileciki z sardeli.