Tortilla z pikantnym kurczakiem i warzywami

Składniki:
  • 1 duża pierś z kurczaka,
  • 8 szt. kukurydzy (minikolby) pokrojonej na małe kawałki,
  • 1 posiekana w kostkę słodka cebula,
  • 100 g łagodnego ketchupu,
  • 200 g majonezu,
  • 1 pokrojona mała główka sałaty lodowej,
  • Ogóreczki konserwowe Smak,
  • Natka pietruszki suszona Prymat,
  • 1 opakowanie Przyprawy kebab-gyros Prymat.
Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka zamarynować w przyprawie kebab-gyros, zgrillować i pokroić w cienkie plastry. Cebulę podsmażyć na oleju, doprawić przyprawą kebab-gyros. Schłodzonego kurczaka przełożyć do dużej miski, dodać cebulę, ogóreczki i kukurydzę, dokładnie wymieszać. Majonez połączyć z ketchupem. Dodać pokrojoną sałatę lodową i sos, wymieszać. Podawać z bagietką lub zawinąć w placki tortilli. Posypać do dekoracji natką pietruszki.