Sałatka z roszponką, mozzarellą i pomidorkami

Składniki:
  • 250 g roszponki
  • 150 g małych kuleczek mozzarelli
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 3-4 łyżki Czarnych oliwek Smak
  • 4-5 Suszonych pomidorów w oleju z ziołami Smak
  • 1 czerwona cebula
  • 1 garść listków bazylii
  • Sól morska gruboziarnista Prymat
  • Pieprz czarny mielony Prymat
  • Sos sałatkowy włoski Prymat
Sposób przygotowania:

Sos sałatkowy włoski przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kuleczki mozzarelli odsączyć, suszone pomidory pokroić w plasterki. W misce wymieszać roszponkę, pomidorki koktajlowe, kulki mozzarelli, czarne oliwki, suszone pomidory i czerwoną cebulę pokrojoną w plasterki. Dodać listki bazylii o sos sałatkowy włoski. Doprawić do smaku solą i pieprzem.