Ogórki konserwowe

Niepowtarzalny aromat, słodko-kwaśny charakter i chrupkość Ogórki konserwowe Smak zawdzięczają unikatowej recepturze. Tylko odpowiednia proporcja składników – wody, cukru, gorczycy i octu sprawia, że smakują tak dobrze, a po każdym ich kęsie przychodzi ochota na kolejny.

Gramatura: 860 g
  • Zastosowanie

    Świetnie pasują do codziennych posiłków, podawane w towarzystwie ziemniaczków i kawałka skwierczącego mięsiwa. Równie dobrze podkreślają smak kanapek z wędliną. Już ich niewielka ilość nada przyrządzanej sałatce ciekawy, słodko-kwaśny smak, a dzięki swojej chrupkości będą wyróżniały się spośród innych składników. Są też obowiązkowym dodatkiem przekąsek w postaci koreczków, a posiekane koniecznie powinny pojawić się w sosie tatarskim. Nie może zabraknąć ich także podczas letnich spotkań przy grillowej uczcie.

  • Czy wiesz, że ...

    Chociaż mało kto o tym wie, ogórki należą do jednych z najstarszych warzyw. Według przekazów są w Indiach uprawiane  już od ponad  3 tysięcy lat. Ich prosty, lecz jakże wyjątkowy smak Polacy poznali dzięki Ludwikowi XIV, który jako pierwszy rozpoczął hodowlę szklarniową. Dzisiaj ogórki zaliczane są do jednych z najzdrowszych warzyw głównie dlatego, że są bogate w sole mineralne, które skutecznie regulują pracę serca, nerek i wątroby.

Ogórki konserwowe