Plastry karkówki na chlebie

Składniki:
  • Marynata:
  • ½ szklanki oliwy z oliwek,
  • 1 opakowanie Przyprawy do karkówki Prymat.
  • Sałatka:
  • Kilka liści pokrojonej w paski sałaty lodowej,
  • 8 pokrojonych w plastry małych ogórków małosolnych,
  • 1 pokrojona w piórka mała czerwona cebula,
  • 1 pokrojony w cząstki pomidor bez skóry,
  • 2 cebule dymki posiekane wraz ze szczypiorem,
  • Łyżka Cebulek perłowych Smak,
  • 100 g startego sera oscypek.
  • Sos francuski:
  • 100 ml jogurtu naturalnego,
  • 1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Prymat.
  • 4 kromki chleba wiejskiego,
  • 1 łyżka Pieprzu czarnego grubo mielonego Prymat.
Sposób przygotowania:

Umyte i osuszone steki z karkówki skropić oliwą z oliwek, obficie oprószyć Przyprawą do karkówki Prymat i grillować. Wszystkie składniki sałatki połączyć z sosem i doprawić do smaku. Kromki wiejskiego chleba zgrillować, ułożyć na nim pokrojoną w plastry soczystą karkówkę. Podawać z sałatką i czarnym pieprzem.