Pomidory suszone w paskach to chętnie wykorzystywany dodatek w przyrządzanych daniach. Można określić je mianem kulinarnych skarbów, które oferują głęboki, intensywny i charakterystyczny smak potraw, a także ciekawą konsystencję. Pomidory suszone, które cieszą się ogromną sławą w kuchniach świata, chętnie dodawane są do kanapek, zapiekanek,...
Aktualności
Sos majonezowo-ketchupowy, czyli przySMAK, który pokochają wszyscy Polacy!
Czy zdarzyło Wam się choć raz zmieszać majonez z ketchupem? Wiele osób uwielbia ten SMAK – my również! Tym samym postanowiliśmy stworzyć gotową, perfekcyjnie zbalansowaną kompozycję. Dowiedz się, dlaczego to właśnie ona powinna zagościć w Twojej kuchni na stałe! Sos majonezowo-ketchupowy jako wzór idealnie dobranej...
RozSMAKuj się w naszym sosie czosnkowym!
Uniwersalny, a do tego ukochany sos wszystkich Polaków – być może zaryzykujemy tym stwierdzeniem, ale czy ktoś się z nami nie zgodzi? Jedzenie sosu z pizzą, a nie pizzy z sosem to już nasza tradycja. Sami się do tego przyznajemy, ale no cóż, sosu czosnkowemu...
Co pysznego przygotować z ogóreczkami konserwowymi? Zobacz najlepsze przepisy!
W porównaniu do równie znanych ogórków kiszonych, te konserwowe mają o wiele delikatniejszy i słodszy smak. Zobacz, do jakich potraw pasują! Ogóreczkami konserwowe jako przekąska Ogóreczki są zazwyczaj na tyle małe, że można schrupać je na raz, więc doskonale spełniają się w roli samodzielnej przekąski!...
Konkurs Pokaż swój wielkanocny SMAK!
Zasady są proste: Zrób zdjęcie przygotowanego przez Ciebie wielkanocnego dania z dodatkiem wybranego produktu/ów marki SMAK. W komentarzu konkursowym pod tym postem załącz zdjęcie, napisz co to za danie i dlaczego nie mogło w nim zabraknąć wybranego produktu SMAK. Pamiętaj, by na zdjęciu była widoczna...
Wielkanoc ze Smakiem!
Chrzan: ostra nuta tradycji Chrzan tarty, to klasyka polskiej kuchni wielkanocnej. Tradycyjnie podajemy go podczas śniadania wielkanocnego, łącząc z delikatnymi jajkami na twardo. Jest też nieodłącznym elementem wielu potraw serwowanych podczas świątecznego obiadu. Jego intensywny smak i charakterystyczna ostrość doskonale komponują się z mięsem, szczególnie...
Przekąski z cebulką marynowaną na karnawał
Imprezowe przysmaki z cebulą? Któż to widział, któż to słyszał! Ale… tej naszej na pewno dasz szansę. Skąd to wiemy? Bo nie jest to byle jaka cebula, a niezwykle smakowita cebulka marynowana. Delikatna, lekka, lśniąca i zachwycająca swoim unikatowym wyglądem na talerzu. Sprawdź, co ją...
Żurawina na święta – przepisy na słodko i słono
Grudzień to nie tylko czas na wzmożone poszukiwania prezentów pod choinkę, ale i na odkrywanie wspaniałych, kulinarnych inspiracji, które sprawią, że święta będą smaczne i wyjątkowe. Jeśli kochacie uniwersalne rozwiązania, sięgnijcie po żurawinę. Jej kwaśne nuty wzbogacają smak wypieków, a słodycz doskonale podkręca wytrawne potrawy....
Odkryj naszą nowość: sos tatarski, czyli legendarny dodatek w polskich kuchniach!
Dlaczego legendarny? W końcu na jego temat krąży wiele smakowitych opowieści. Według jednej z nich nadworny kucharz Ludwika XIV ugościł nim Tatarów, którzy przybyli na wystawną ucztę. Szef miał rzekomo opracować specjalną recepturę z uwzględnieniem składników typowych dla kuchni tatarskiej. Tym samym powstał sos, który...
Ogórki konserwowe a kwaszone
Ogórki ze słoika to fenomenalna przekąska i składnik, który doskonale komponuje się z wieloma daniami. Kiełbasa z grilla z kwaszonym ogórkiem i pajdą chleba jest już polską tradycją. Z kolei ogórki konserwowe do sałatek sprawdzają się idealnie. Czym różnią się obie wersje i czym charakteryzuje...