Aktualności

RozSMAKuj się w naszym sosie czosnkowym!

RozSMAKuj się w naszym sosie czosnkowym!

Uniwersalny, a do tego ukochany sos wszystkich Polaków – być może zaryzykujemy tym stwierdzeniem, ale czy ktoś się z nami nie zgodzi? Jedzenie sosu z pizzą, a nie pizzy z sosem to już nasza tradycja. Sami się do tego przyznajemy, ale no cóż, sosu czosnkowemu...

Konkurs Pokaż swój wielkanocny SMAK!

Konkurs Pokaż swój wielkanocny SMAK!

Zasady są proste: Zrób zdjęcie przygotowanego przez Ciebie wielkanocnego dania z dodatkiem wybranego produktu/ów marki SMAK. W komentarzu konkursowym pod tym postem załącz zdjęcie, napisz co to za danie i dlaczego nie mogło w nim zabraknąć wybranego produktu SMAK. Pamiętaj, by na zdjęciu była widoczna...

Wielkanoc ze Smakiem!

Wielkanoc ze Smakiem!

Chrzan: ostra nuta tradycji Chrzan tarty, to klasyka polskiej kuchni wielkanocnej. Tradycyjnie podajemy go podczas śniadania wielkanocnego, łącząc z delikatnymi jajkami na twardo. Jest też nieodłącznym elementem wielu potraw serwowanych podczas świątecznego obiadu. Jego intensywny smak i charakterystyczna ostrość doskonale komponują się z mięsem, szczególnie...

Przekąski z cebulką marynowaną na karnawał

Przekąski z cebulką marynowaną na karnawał

Imprezowe przysmaki z cebulą? Któż to widział, któż to słyszał! Ale… tej naszej na pewno dasz szansę. Skąd to wiemy? Bo nie jest to byle jaka cebula, a niezwykle smakowita cebulka marynowana. Delikatna, lekka, lśniąca i zachwycająca swoim unikatowym wyglądem na talerzu. Sprawdź, co ją...

Żurawina na święta – przepisy na słodko i słono

Żurawina na święta – przepisy na słodko i słono

Grudzień to nie tylko czas na wzmożone poszukiwania prezentów pod choinkę, ale i na odkrywanie wspaniałych, kulinarnych inspiracji, które sprawią, że święta będą smaczne i wyjątkowe. Jeśli kochacie uniwersalne rozwiązania, sięgnijcie po żurawinę. Jej kwaśne nuty wzbogacają smak wypieków, a słodycz doskonale podkręca wytrawne potrawy....

Ogórki konserwowe a kwaszone

Ogórki konserwowe a kwaszone

Ogórki ze słoika to fenomenalna przekąska i składnik, który doskonale komponuje się z wieloma daniami. Kiełbasa z grilla z kwaszonym ogórkiem i pajdą chleba jest już polską tradycją. Z kolei ogórki konserwowe do sałatek sprawdzają się idealnie. Czym różnią się obie wersje i czym charakteryzuje...