- 1 duża pierś z kurczaka,
- 8 szt. kukurydzy (minikolby) pokrojonej na małe kawałki,
- 1 posiekana w kostkę słodka cebula,
- 100 g łagodnego ketchupu,
- 200 g majonezu,
- 1 pokrojona mała główka sałaty lodowej,
- Ogóreczki konserwowe Smak,
- Natka pietruszki suszona Prymat,
- 1 opakowanie Przyprawy kebab-gyros Prymat.
Pierś z kurczaka zamarynować w przyprawie kebab-gyros, zgrillować i pokroić w cienkie plastry. Cebulę podsmażyć na oleju, doprawić przyprawą kebab-gyros. Schłodzonego kurczaka przełożyć do dużej miski, dodać cebulę, ogóreczki i kukurydzę, dokładnie wymieszać. Majonez połączyć z ketchupem. Dodać pokrojoną sałatę lodową i sos, wymieszać. Podawać z bagietką lub zawinąć w placki tortilli. Posypać do dekoracji natką pietruszki.