Tortilla z kurczakiem, awokado i kaparami

Składniki:

2 tortille 25cm
1 duża pierś z kurczaka
2 łyżki kremowego  sera koziego
1 mała sałata rzymska
1 awokado
3 łyżki oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
4 łyżki majonezu
½ szklanki gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka kaparów Smak
sok z ½ cytryny
1 pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki
2 łyżki Musztardy rosyjskiej Prymat
1 łyżka Przyprawy do kurczaka pikantnej Prymat

 

Sposób przygotowania:

W misce łączymy olej rzepakowy, 1 łyżkę musztardy, posiekany czosnek i doprawiamy przyprawą. Kurczaka kroimy w cienkie paski. Przekładamy do marynaty i odstawiamy.

W drugiej misce łączymy: majonez, jogurt, kapary, musztardę, sok z cytryny szczypiorek i mieszamy. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, obieramy ze skóry i kroimy w plastry.

Kurczaka smażymy na mocno rozgrzanej patelni, odstawiamy do ostygnięcia.

Tortille smarujemy serem kozim. Na każdej układamy listki sałaty rzymskiej, usmażonego kurczaka, plastry awokado i łyżkę sosou majonezowo-jogurtowego. Wierzch posypujemy posiekaną kolendrą i zawijamy.

Podajemy z pozostałym sosem. Tortille przed podaniem można podgrzać na patelni.