Coraz częściej na nasze talerze zapraszamy sałatki. Niezależnie od tego, czy podamy je na obiad czy na kolację i ile składników do nich dodamy, zawsze będą należały do zdrowych i dietetycznych. Sałatka - kilka składników i sałatka gotowa Pomysłów na przygotowanie sałatek jest naprawdę wiele....
Aktualności
W świecie hummusów i warzywnych past do chleba
Odpowiedzią są warzywne pasty na kanapki, nie tylko dla roślinożerców. Pożywne, kolorowe i szybkie w przygotowaniu. Sprawdzamy, które pasty do chleba odczarują nudne śniadania! Pasty do chleba, czyli rewolucja w kuchni Zaczęło się niewinnie – od pasty jajecznej ze szczypiorkiem i majonezem, która stanowiła odskocznię...
Sałatki – obowiązkowo na grillu!
Najczęściej do mięsa podaje się chleb, musztardę i keczup, ale znakomitym urozmaiceniem kiełbasek, karkówki czy ryb z grilla może być sałatka. To nie tylko smaczna przekąska, ale również zdrowe uzupełnienie często ciężkich i tłustych dań z grilla. Sezon na świeże sałatki Przepisów na sałatki jest...
Smaczne przekąski – idealne na piknik!
Wystarczy zabrać ze sobą dobry nastrój, uśmiech oraz przekąski na piknik. Podpowiadamy, co zabrać na piknik do jedzenia, aby było smacznie! Przekąski na piknik – lekko, ale ze smakiem Na słono czy na słodko? Wytrawnie czy jednak z odrobiną cukru? Przekąski na piknik mogą mieć...
Wielkanoc ma smak chrzanu
Bohater wielkanocnych stołów - chrzan Chrzan jemy przez cały rok, dodając do zup oraz dekorując smaczną strużką wędliny i pieczenie. Przed Świętami Wielkanocnymi przypominamy sobie o nich jeszcze mocniej, gdyż czas ten szczególnie obfituje w dania, które tylko z dodatkiem chrzanu będą smakowały tak charakterystycznie....
Chrzan – niezastąpiony dodatek w kuchni polskiej
Chrzan w kuchni polskiej Chrzan już w niewielkiej ilości dodaje smaku wielu polskim potrawom. Esencjonalny i zdecydowany smak plasują chrzan na podium, tuż obok niezastąpionego czosnku i aromatycznej cebuli, bez których nie można wyobrazić sobie dobrej i smacznej kuchni. Kiedyś w liście chrzanu zawijano żywność,...
Chrzan wielkanocny – potęga smaku i zdrowia
Chrzan idealnie pasuje do jajek czy rolady. Mało kto oprze się też ćwikle z chrzanem, która podkreśla smak białej kiełbasy. Dlaczego warto i jak wykorzystywać ten korzeń w kuchni? Dlaczego warto sięgać po chrzan w kuchni? Chrzan odznacza się wyrazistym, pikantnym smakiem – jest nie...
Pomysł na zimowe menu: kiszonki w natarciu
Mamy jednak receptę na udane zimowe menu i to bez potrzeby cudowania w kuchni – warzywa korzeniowe i kiszonki! Nasze polskie kiszone warzywa sprawią, że niejeden obiad będzie pachniał latem! Czego nie jeść zimą, a co jeść? Oto jest pytanie! Każdy z nas wie, że...
Przekąski na wieczór ze znajomymi – TOP 3 przepisy
Jednak trochę nie wypada uraczyć gości gotowymi "specjałami" ze sklepu. Co zatem podać na imprezie? Przedstawiamy najlepsze propozycje przekąsek na wieczór! Przekąski na wieczór – nieodzowny towarzysz każdej imprezy Nieważne czy to domówka, damska „posiadówka” przy winie, wspólny seans filmowy czy planszówki – przekąski na...
Smaczne zupy – włącz je do jesiennego menu!
A jesienią wybieramy zaś sycące, smaczne zupy, które rozgrzewają. Które z nich cieszą się największą popularnością wśród Polaków? Polska zupą stoi Rosół – standardowo – w niedzielę u mamusi, pomidorowa po rosole – standardowo – w poniedziałek i tak można zaczynać tydzień. Czy nam się...