Dzień Papryczki Chili
Chili nadaje potrawom niezastąpiony, pikantny smak, rozgrzewa cały organizm i zaostrza apetyt. Nic dziwnego więc, że jest doceniane w kuchniach całego świata. Wśród warzyw marynowanych Smak miłośnicy przekąsek na ostro znajdą ogórki, pieczarki i czosnki wzbogacone o wyrazisty dodatek papryczki chili
Dlaczego chili?
Wyostrzony smak Ogóreczki z chili zachwyci każdego pasjonata pikantnej i egzotycznej kuchni. Ogórki konserwowe z chili sprawdzą się także jako samodzielna przystawka. Czosnek z chili Smak to wyjątkowa propozycja, która łączy smaki dwóch lubianych i znanych ze swego wyrazistego smaku składników. Kompozycja subtelnego smaku czosnku marynowanego z pikantną nutą chili to wyjątkowo smaczne zestawienie. Pieczarki z chili o niepowtarzalnym i oryginalnym smaku łączą polską tradycję z nutką esencji chili. Ich smak podkreśli charakter dań mięsnych, sałatek i surówek.
Więcej pikantnych przepisów z chili znajdziecie pod tym linkiem.