Karnawałowe menu
Karnawałowy stół powinien być przede wszystkim kolorowy i pełen składników, które dodadzą nam energii do zabawy. Do ich przyrządzenia doskonale nadadzą się wszelkiego rodzaju warzywa marynowane, które są nieodzownym składnikiem tzw. zimnego bufetu. Oczywiście podaje się czasem ogóreczki, pieczarki, oliwki czy inne pikle solo, można też wykorzystać je jako inspirację do apetycznych przystawek.
Szalony karnawał – szalone menu
Aby zachęcać gości do spędzania czasu zarówno na parkiecie, jak i przy stole, należy odpowiednio przygotować menu. Ustawiamy więc wędliny, sery, warzywa marynowane, sałatki, koszyk z pieczywem i ewentualnie desery oraz pustą zastawę stołową. Ta forma jest najwygodniejsza dla gospodarza, który musi jedynie zadbać o porządek i uzupełnianie kończących się potraw, gdy goście sami częstują się przygotowanym wcześniej jedzeniem.
Ustalając listę kulinarnych specjałów na karnawałową zabawę, warto przyrządzić jedno danie na ciepło. Z pewnością tak bogato zastawiony stół sprawi, że karnawałowa noc pozostanie na długo w pamięci naszych gości.
Więcej kulinarnych inspiracji na przyjęcia TUTAJ.