Przekąski z cebulką marynowaną na karnawał
Dowiedz się więcej o jedynych w swoim rodzaju cebulkach marynowanych SMAK. Poznaj najlepsze, karnawałowe przepisy na efektowne przekąski z ich wykorzystaniem.

Imprezowe przysmaki z cebulą? Któż to widział, któż to słyszał! Ale… tej naszej na pewno dasz szansę. Skąd to wiemy? Bo nie jest to byle jaka cebula, a niezwykle smakowita cebulka marynowana. Delikatna, lekka, lśniąca i zachwycająca swoim unikatowym wyglądem na talerzu. Sprawdź, co ją wyróżnia oraz do jakich przekąsek pasuje idealnie.
Cebulka perłowa, czyli prawdziwa perła w morzu karnawałowych dodatków
Słodka i przyjemnie chrupiąca – tak opisalibyśmy cebulkę perłową marynowaną SMAK. Do tego zanurzona w delikatnej, octowej zalewie ujmuje subtelnym blaskiem (nie kłamaliśmy, że to prawdziwa perła). Całość czyni ją perfekcyjnym dodatkiem do różnorodnych przekąsek, szczególnie tych karnawałowych. W końcu w tym okresie zależy nam na przykuwających wzrok specjałach. Dzięki tym małym kuleczkom dania będą prezentować się nie tylko wspaniale, ale też smakować wybornie.
Cebulka złota to królowa fantazyjnych specjałów
Łagodniejsza w smaku od normalnej cebuli, ale równie chrupiąca – cebulka złota marynowana SMAK, czyli gwiazda imprezowego stołu. Wspomnieliśmy, że nasze cebulki przykuwają wzrok, jednak tą widać z daleka od razu. Imprezowe specjały z jej dodatkiem prezentują się niepowtarzalnie. Już kilka kuleczek wystarczy, by nadać daniom oryginalnego charakteru. Odpowiednio skomponowana zalewa, przyjemny smak oraz złocista, połyskująca skórka. Czego chcieć więcej?
Przygotuj wyjątkowe przekąski z cebulkami pełnymi SMAKu
Co powiesz na apetyczne, chrupiące grzanki z serami i marynowaną cebulką? Mix gorgonzoli oraz sera koziego, a do tego wyrazisty sos majonezowo-musztardowy. Całość doskonale zwieńczy konfitura (my proponujemy figową bądź żurawinową). Aż ślinka cieknie!
Przekąski z grilla – pychota! A pamiętajmy, że przecież możemy je przygotować nie tylko latem! Koniecznie sięgnijcie po wege szaszłyki z pieczarkami, cukinią i cebulką – marynowane w oliwie oraz ziołach prowansalskich. Jeszcze mała rada od nas: jeśli nie chcesz, by patyczki uległy spaleniu, namocz je wcześniej w wodzie.
A na koniec mini tartaletki z pastą z tuńczka – to zdecydowany must have karnawałowego przyjęcia! W tym przepisie możesz śmiało połączyć ze sobą zarówno cebulkę złotą, jak i perłową. Co najważniejsze, potrzebujesz tylko 30 minut, by przyrządzić to przekąskowe cudo na talerzu.
W tym roku podczas karnawałowej imprezy zaproś do swojego przekąskowego stołu nie tylko wyjątkowych gości, ale też wyjątkowe cebulki marynowane SMAK. Specjały pełne wyróżniających się kuleczek zostaną nie tylko dostrzeżone, ale też docenione i… szybko zjedzone!