RozSMAKuj się w naszym sosie czosnkowym!

Co sprawia, że jest tak lubiany i popularny? Z czym najlepiej się komponuje? Tego i znacznie więcej dowiesz się ze… SMAKowitego artykułu poniżej! 

RozSMAKuj się w naszym sosie czosnkowym!

Uniwersalny, a do tego ukochany sos wszystkich Polaków być może zaryzykujemy tym stwierdzeniem, ale czy ktoś się z nami nie zgodzi? Jedzenie sosu z pizzą, a nie pizzy z sosem to już nasza tradycja. Sami się do tego przyznajemy, ale no cóż, sosu czosnkowemu SMAK trudno, a właściwie nie da się oprzeć. Dlaczego? Nie będziemy przedłużać, sprawdźcie!

Co wyróżnia nasz sos czosnkowy? 

Idealnie kremowa konsystencja i intensywny SMAK! Sos jest przy tym doskonale wyważony – tak, aby jako dodatek nie przytłaczał przygotowanych dań, a perfekcyjnie je dopełniał. Fani wyrazistego, aromatycznego czosnku będą zachwyceni głębią produktu w swojej gładkiej i gęstej formie.  

Tak jak już wspomnieliśmy, sos jest wyjątkowo uniwersalny, dlatego jesteśmy pewni, że stanie się on niezbędnym elementem niejednej, domowej kuchni. Słoiczki zaczną znikać jeden za drugim! A skoro już o słoiczkach mowa, sos zamknęliśmy w wygodnym opakowaniu z szczelnym zamknięciem. Łatwość dozowania i zachowany ten sam cudowny aromat przez długi czas? Gwarantowane! 

Sos czosnkowy nie tylko do pizzy! Do czego jeszcze pasuje? 

Choć oczywiście nie zabraniamy używać go tylko do niej – doskonale rozumiemy fenomen! Jednak pozwolimy sobie nieco się wtrącić i zaproponować kilka innych pomysłów na wykorzystanie jedynego w swoim rodzaju sosu czosnkowego.  

Możecie zanurzyć w nim chrupiące frytki czy pieczone ziemniaczki. Sprawdzi się również idealnie na kanapkę oraz świetnie uzupełni swoim SMAKiem sałatki, jajka, wędliny czy ryby. Podczas letniego grilla doskonale komponuje się z grillowanymi warzywami i mięsem. Proponujemy też użyć go jako bazę do ulubionych dipów pod nachosy, chipsy, krakersy czy inne przekąski.  

Pozornie oczywisty sos czosnkowy i jego nieoczywiste zastosowanie  

Spróbujcie dodać sos czosnkowy do… jajecznicy! Tak, dobrze słyszycie (a właściwie czytacie), dodany pod koniec smażenia sprawi, że jajecznica zyska na kremowej konsystencji i aromatycznym akcencie. Produkt sprawdzi się też perfekcyjnie jako „smarowidło” do kanapek. Zamiast masła czy majonezu, użyjcie sosu w formie bazy.  

A gdyby tak zaszaleć jeszcze bardziej? Zdziwilibyście się, jak dobrze sos czosnkowy może komponować się z ramenem pełnym sosu sojowego i warzyw. Do tego jeśli macie ochotę na czosnkową marynatę do mięsa lub tofu, wymieszajcie sos z odrobiną oliwy i przypraw. Koniecznie polejcie również czosnkowym sosem wytrawne muffinki. Będziecie zachwyceni! 

Skoro wiecie już wszystko na temat naszego sosu, nie pozostaje nic innego jak tylko po niego sięgnąć! A następnie urozmaicić za jego pomocą różnorodne potrawy pełne… SMAKu. Do dzieła!