Aromatyczne roladki z grillowanego bakłażana

Składniki:

 • 1 pokrojony w cienkie plastry bakłażan
• 1 pokrojona w cienkie plastry żółta cukinia
• 1 pokrojona w cienkie plastry zielona cukinia
• 1 pęczek rukoli
• Miąższ z 4 pomidorów bez skóry
• Sos sałatkowy włoski Prymat
• 4 łyżki ciemnego kremu balsamico

Mus serowy:
• 300 g kremowego sera koziego
• 100 g pokrojonych w paseczki Pomidorów suszonych Smak
• 1 łyżka posiekanych Kaparów Smak
• 1 rozgnieciony ząbek czosnku
• Do smaku: Sól morska, Chili pieprz cayenne, Papryka ostra, Bazylia Prymat

Sposób przygotowania:

Warzywa skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem oraz zgrillować. Wszystkie składniki musu połączyć i doprawić do smaku.

Grillowanie warzywa ułożyć na przemian na folii spożywczej. Następnie nałożyć mus serowy i dokładnie zawinąć, formując rulon. Tak przygotowane roladki odstawić na 2 godziny do lodówki.
Po schłodzeniu roladki pokroić w poprzek i ułożyć na talerzach. Udekorować pomidorami, i rukolą. Przygotować sos sałatkowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Roladki przed podaniem skropić sosem oraz kremem balsamino.