- 2 bagietki prowansalskie,
- 200 g szynki szwarcwaldzkiej,
- 200 g pomidorów cherry,
- Jabłuszka kaparowe Smak,
- Świeża bazylia,
- 50 g masła 82%,
- 1 ząbek czosnku,
- Zioła prowansalskie Prymat,
- Do smaku: Pieprz kolorowy Prymat.
Przygotować masło – w blenderze zmiksować na aksamitną masę masło z dodatkiem Ziół prowansalskich Prymat i ząbku czosnku. Bagietki przekroić na połówki, a następnie wzdłuż na dwie części. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i lekko zarumienić. Wyjąć z piekarnika, każdą kanapkę posmarować przygotowanym masłem. Następnie układać cienkie plastry szynki, pokrojone na połówki pomidorki oraz Jabłuszka kaparowe Smak. Gotową kanapkę oprószyć pieprzem kolorowym i ozdobić liśćmi świeżej bazylii.