Bagietka prowansalska z szynką szwarcwaldzką, pomidorami cherry i kaparami

Składniki:
  • 2 bagietki prowansalskie,
  • 200 g szynki szwarcwaldzkiej,
  • 200 g pomidorów cherry,
  • Jabłuszka kaparowe Smak,
  • Świeża bazylia,
  • 50 g masła 82%,
  • 1 ząbek czosnku,
  • Zioła prowansalskie Prymat,
  • Do smaku: Pieprz kolorowy Prymat.
Sposób przygotowania:

Przygotować masło – w blenderze zmiksować na aksamitną masę masło z dodatkiem Ziół prowansalskich Prymat i ząbku czosnku. Bagietki przekroić na połówki, a następnie wzdłuż na dwie części. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i lekko zarumienić. Wyjąć z piekarnika, każdą kanapkę posmarować przygotowanym masłem. Następnie układać cienkie plastry szynki, pokrojone na połówki pomidorki oraz Jabłuszka kaparowe Smak. Gotową kanapkę oprószyć pieprzem kolorowym i ozdobić liśćmi świeżej bazylii.