- Marynata:
- ½ szklanki oliwy z oliwek,
- 1 opakowanie Przyprawy do karkówki Prymat.
- Sałatka:
- Kilka liści pokrojonej w paski sałaty lodowej,
- 8 pokrojonych w plastry małych ogórków małosolnych,
- 1 pokrojona w piórka mała czerwona cebula,
- 1 pokrojony w cząstki pomidor bez skóry,
- 2 cebule dymki posiekane wraz ze szczypiorem,
- Łyżka Cebulek perłowych Smak,
- 100 g startego sera oscypek.
- Sos francuski:
- 100 ml jogurtu naturalnego,
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Prymat.
- 4 kromki chleba wiejskiego,
- 1 łyżka Pieprzu czarnego grubo mielonego Prymat.
Umyte i osuszone steki z karkówki skropić oliwą z oliwek, obficie oprószyć Przyprawą do karkówki Prymat i grillować. Wszystkie składniki sałatki połączyć z sosem i doprawić do smaku. Kromki wiejskiego chleba zgrillować, ułożyć na nim pokrojoną w plastry soczystą karkówkę. Podawać z sałatką i czarnym pieprzem.