4 jajka wiejskie
½ szklanki mleka
100 g kremowego białego serka
1 opakowanie rukoli
8 pokrojonych Suszonych pomidorów Smak
1 łyżka Kaparów Smak
100 g tartego sera feta
Olej rzepakowy do smażenia
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny mielony, Tymianek Prymat, Pieprz czosnkowy PrymatDo dekoracji: Gałązki świeżej bazylii
Do miski wbijamy jajka, doprawiamy solą, tymiankiem, po czym miksujemy mikserem ręcznym do uzyskania puszystej piany.
Do miski wrzucamy porwaną w rękach rukolę, pokrojone suszone pomidory z odrobiną oleju, serek kremowy, kapary, doprawiamy solą i pieprzem czosnkowym, mieszamy.
Do ubitych jajek dodajemy mleko. Omlet z połowy masy smażymy na oleju do zarumienienia z każdej strony.
Omlet przekładamy na talerz, na jego połowę wykładamy farsz z rukolą, omleta składamy w pół. Podajemy ozdobiony listkiem bazylii.