- 2 bakłażany
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka Grill przyprawa pikantna Prymat
- Sól morska gruboziarnista Prymat
- Pieprz kolorowy Prymat
- 120 g sera feta
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki Oliwek zielonych Smak
- 2 Suszone pomidory z ziołami Smak
- Świeża bazylia
Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster posmarować oliwą i posypać przyprawą do grilla, solą i pieprzem. Grillować po 2-3 minuty z każdej strony. Odłożyć plastry z boku grilla by zmiękły. W misce utrzeć ser feta z jogurtem i pieprzem. Dodać drobno posiekane oliwki i suszone pomidory, wymieszać. Każdy plaster ciepłego bakłażana posmarować serkiem, ułożyć po kilka lisków świeżej bazylii i ciasno zrolować.