- 200 g tuńczyka odsączonego z oliwy,
- 1 opakowanie mixu sałat 180 g,
- 4 ugotowane na twardo jajka,
- 8 filecików anchois,
- 10 przekrojonych na pół pomidorów koktajlowych,
- 1 pokrojona w piórka czerwona cebula,
- 1 łyżka pokrojonych Oliwek zielonych Smak,
- 1 łyżka pokrojonych Oliwek czarnych Smak,
- 1 łyżka Kaparów Smak,
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Prymat,
- Sól morska w młynku, Pieprz czarny w młynku Prymat.
Przygotować składniki . Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do lodówki. Mix sałat wykładamy na półmisek, następnie układamy połówki jajek, tuńczyka, cebulę, pomidory i fileciki z sardeli.