1 duża krucha sałata
4 pomidory (50 dag)
1 cebula (12 dag)
1 ogórek wężowy (30 dag)
1 puszka kukurydzy (40 dag)
2 jajka ugotowane na twardo
20 Oliwek zielonych Smak
1 łyżeczka Przyprawy do sałatek Prymat
Sos:
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu winnego
2 ząbki czosnku
Sól ziołowa Prymat
Cukier
Pieprz czarny mielony Prymat
Sałatę podzielić na liście, umyć, osączyć, i porozrywać na małe kawałki. Ogórek umyć i razem ze skórką pokroić w plasterki. Pomidory umyć i pokroić na ósemki, cebulę obrać i pokroić w piórka. Jajka obrać i pokroić na cząstki. Na dnie salaterki ułożyć sałatę, ogórek, następnie pomidory i posypać je cebulą. Dodać kukurydzę osączoną z zalewy. Przygotować sos: czosnek obrać i zmiażdżyć, połączyć z oliwą oraz octem i zmiksować lub ubić trzepaczką. Doprawić solą ziołową, cukrem i pieprzem czarnym mielonym. Polać sałatkę, posypać oliwkami i jajkami. Schłodzić przed podaniem. Sałatkę można również polać Sosem sałatkowym greckim Prymat, przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu.