Sałatka z oliwkami, pieczoną marchewką i fetą

Składniki:
  • 200 g sałaty rukola
  • 4 marchewki
  • 200 g sera typu feta
  • Oliwki zielone z pastą paprykową Smak
  • Granat 1
  • Ziarna sezamu
  • Miód wielokwiatowy
  • Tymianek suszony Prymat
  • Do smaku: Pieprz czarny świeżo mielony i sól morska Pryma
Sposób przygotowania:

Marchewki obrać, umyć i pokroić w słupki. Oprószyć solą morską, tymiankiem, polać odrobiną miodu i wstawić do nagrzanego do 180 stop piekarnika. Piec aż będą zarumienione i miękkie ok. 20 minut. Następnie przygotować resztę składników – ser pokroić w kostkę lub pokruszyć, oliwki pokroić na połówki. Na półmisek wysypać świeżą rukolę, dodać upieczoną marchewkę, oliwki i ser feta, a na koniec opcjonalnie posypać uprażonymi ziarnami sezamu.