- 1 opakowanie mixu sałat (240 g),
- ½ pokrojonego w kostkę melona (lub arbuza),
- 400 g wędzonego, pokrojonego na kawałki łososia,
- 1 pokrojona w piórka czerwona cebula,
- 1 łyżka Kaparów Smak,
- 2 łyżki Pomidorów suszonych Smak,
- 4 łyżki prażonych migdałów.
- Sos:
- 1 opakowanie Sosu koperkowo-ziołowego Prymat,
- 4 łyżki wody,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżka miodu wielokwiatowego,
- 1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat.
- Do smaku: Sól morska w młynku, Pieprz czarny w młynku.
Składniki sosu wymieszać i odstawić na 10 minut. Wszystkie składniki sałatki wymieszać. Połączyć z sosem i posypać migdałami.