- 4 pszenne ciabatty,
- 4 szersze plastry sera Halloumi,
- ½ słoika Suszonych pomidorów z ziołami Smak,
- Pikantny sos czosnkowy Tzatziki Prymat,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- Bazylia Prymat,
- Pieprz czarny świeżo mielony Prymat.
Suszone pomidory pokroić w paski. Ciabatty przekroić na połówki. Każdą posmarować mieszanką oliwy z oliwek, bazylii i pieprzu. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i lekko zarumienić. Na każdej kanapce położyć plasterek sera Halloumi i ponownie wstawić na 1-2 minuty do piekarnika. Wyjąć i na wierzchu ułożyć mieszankę posiekanych w paski pomidorów suszonych. Gotowe kanapki polać przygotowanym według opisu na opakowaniu sosem tzatziki i podawać na ciepło.