12 jaj,
3 łyżki Oliwki zielone Smak,
3 łyżki Oliwki czarne Smak,
1 łyżka majonezu,
6 żółtek,
2 łyżki passaty pomidorowej,
Papryka słodka mielona, Sól ziołowa Prymat,
3 łyżki posiekanego drobno szczypiorku,
1 łyżka Musztardy delikatesowej, Pieprz biały Prymat,
1 łyżka Kaparów Smak,
2 łyżki kremowego serka śmietankowego,
3 rzodkiewki,
Natka pietruszki, Bazylia Prymat.
Jaja na bazę ugotować na twardo. Następnie obrać, przekroić na pół, usunąć z połówek żółtka i odłożyć. Przygotować farsz:
I farsz: passatę wymieszać z majonezem i dodać rozgniecione żółtka, doprawiając do smaku papryką i solą.
II farsz: kapary posiekać w drobną kostkę, połączyć i wymieszać z żółtkami, dodać szczypior, musztardę i pieprz do smaku.