Sałatka z jajek przepiórczych i łososia

Składniki:

25 jajek przepiórczych,
10 dag łososia wędzonego,
2 łyżki dużych kaparów.

Sos:
1 szklanka śmietany 22-procentowej,
1 łyżeczka Chrzanu tartego Smak,
2 łyżki posiekanej rzeżuchy,
1 łyżka Koperku suszonego Prymat,
1 łyżeczka soku z cytryny,
1 łyżeczka Papryki słodkiej Prymat,
Sól morska, Pieprz czarny mielony Prymat do smaku.

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo (3 min), ostudzić, obrać i opłukać zimną wodą. Łososia pokroić w szerokie, krótkie paski. Jajka przekroić na pół, dodać łososia, kapary i wymieszać. Przygotować sos: śmietanę ubić z sokiem z cytryny, wymieszać z chrzanem, rzeżuchą i koperkiem Prymat, posolić i popieprzyć. Sałatkę polać sosem, wymieszać i posypać papryką Prymat.