Produkty marki Smak znowu pojawiły się w programie „Doradca Smaku”! Sprawdź wyjątkowe przepisy Darii Ładochy!

„Doradca Smaku” to program kulinarny, który gości już w telewizji od 9 lat. W 17. sezonie prowadzącą jest Daria Ładocha, która prezentuje, jak w szybki i prosty sposób przygotować smaczne dania. Ciasta, zapiekanki, sałatki, burgery, zupy, naleśniki i wiele więcej!

Produkty marki Smak znowu pojawiły się w programie „Doradca Smaku”! Sprawdź wyjątkowe przepisy Darii Ładochy!

Oprócz dobrze znanych nam przypraw Prymat produkty marki Smak także znalazły się na listach składników w przedstawionych przepisach. Zarówno w wytrawnej, jak i słodkiej odsłonie. Żurawina, pomidory suszone w paskach oraz czarne oliwki bez pestek. Jeśli szukasz nowych kulinarnych inspiracji to koniecznie zobacz ostatnie odcinki!

Zainspiruj się przepisami z programu!

Jeśli nie wiesz, co możesz ugotować, to obejrzyj „Doradcę Smaku”. Znajdziesz tam wiele propozycji, które zachwycą smakiem oraz będą doskonale prezentowały się na talerzu! Jednym z takich przepisów jest casserole z piersią z indyka, brokułami oraz suszonymi pomidorami Smak. Czym jest casserole? W języku francuskim oznacza danie przygotowane w piekarniku, czyli dobrze znaną nam zapiekankę. Taki posiłek doskonale sprawdzi się w roli sycącej kolacji. W przepisie Darii Ładochy bazę stanowi podsmażone mięso indycze z dodatkiem aromatycznego rozmarynu w towarzystwie świeżego szpinaku, brokułów i suszonych pomidorów. Główne składniki otula sos śmietankowy, który bardzo łatwo zrobić z pikantnego serka meksykańskiego. Na wierzchu ułożone plasterki aksamitnego sera żółtego zwieńczają tę kompozycję smaków.

Zapiekankę można zrobić również z ciastem francuskim, które służy za delikatny spód dania. Do tego zapiekany filet z kurczaka, szpinak, ser gorgonzola oraz pomidory suszone. Podsmażony kurczak, z dodatkiem koperku i pomidorów suszonych, położony na płatach ciasta. Na wierzchu ser gorgonzola, czarne oliwki bez pestek wraz nasionami czarnuszki o lekko orzechowym smaku. Wszystko to tworzy danie, które przywodzi na myśl kuchnię śródziemnomorską.

Prosty i szybki deser z nutą kwaśnego smaku żurawiny

Szarlotka z żurawiną, cynamonem i migdałami to coś więcej niż tylko ciasto z jabłkami! Słodkość owoców przełamuje lekko kwaśna żurawina Smak – tworząc deser w wyjątkowym wydaniu. Kruche ciasto, dodatek owoców z kruszonką i prażonymi migdałami na wierzchu.

Wszystkie przepisy z programu znajdziesz w serwisie DoradcaSmaku.pl! Oprócz tego na stronie możesz przeczytać aktualności, z których dowiesz się o czym jest najnowszy odcinek programu. Zainspiruj się pomysłami na wyjątkowe dania na różne okazje oraz poznaj tajniki kulinarnego świata!

„Doradca Smaku” emitowany jest od poniedziałku do czwartku o godz. 20:10 w TVN od 1 września do 10 listopada 2022 roku.