Produkty marki Smak znowu pojawiły się w programie „Doradca Smaku”! Sprawdź wyjątkowe przepisy Darii Ładochy!
„Doradca Smaku” to program kulinarny, który gości już w telewizji od 9 lat. W 17. sezonie prowadzącą jest Daria Ładocha, która prezentuje, jak w szybki i prosty sposób przygotować smaczne dania. Ciasta, zapiekanki, sałatki, burgery, zupy, naleśniki i wiele więcej!
Oprócz dobrze znanych nam przypraw Prymat produkty marki Smak także znalazły się na listach składników w przedstawionych przepisach. Zarówno w wytrawnej, jak i słodkiej odsłonie. Żurawina, pomidory suszone w paskach oraz czarne oliwki bez pestek. Jeśli szukasz nowych kulinarnych inspiracji to koniecznie zobacz ostatnie odcinki!
Zainspiruj się przepisami z programu!
Jeśli nie wiesz, co możesz ugotować, to obejrzyj „Doradcę Smaku”. Znajdziesz tam wiele propozycji, które zachwycą smakiem oraz będą doskonale prezentowały się na talerzu! Jednym z takich przepisów jest casserole z piersią z indyka, brokułami oraz suszonymi pomidorami Smak. Czym jest casserole? W języku francuskim oznacza danie przygotowane w piekarniku, czyli dobrze znaną nam zapiekankę. Taki posiłek doskonale sprawdzi się w roli sycącej kolacji. W przepisie Darii Ładochy bazę stanowi podsmażone mięso indycze z dodatkiem aromatycznego rozmarynu w towarzystwie świeżego szpinaku, brokułów i suszonych pomidorów. Główne składniki otula sos śmietankowy, który bardzo łatwo zrobić z pikantnego serka meksykańskiego. Na wierzchu ułożone plasterki aksamitnego sera żółtego zwieńczają tę kompozycję smaków.
Zapiekankę można zrobić również z ciastem francuskim, które służy za delikatny spód dania. Do tego zapiekany filet z kurczaka, szpinak, ser gorgonzola oraz pomidory suszone. Podsmażony kurczak, z dodatkiem koperku i pomidorów suszonych, położony na płatach ciasta. Na wierzchu ser gorgonzola, czarne oliwki bez pestek wraz nasionami czarnuszki o lekko orzechowym smaku. Wszystko to tworzy danie, które przywodzi na myśl kuchnię śródziemnomorską.
Prosty i szybki deser z nutą kwaśnego smaku żurawiny
Szarlotka z żurawiną, cynamonem i migdałami to coś więcej niż tylko ciasto z jabłkami! Słodkość owoców przełamuje lekko kwaśna żurawina Smak – tworząc deser w wyjątkowym wydaniu. Kruche ciasto, dodatek owoców z kruszonką i prażonymi migdałami na wierzchu.
Wszystkie przepisy z programu znajdziesz w serwisie DoradcaSmaku.pl! Oprócz tego na stronie możesz przeczytać aktualności, z których dowiesz się o czym jest najnowszy odcinek programu. Zainspiruj się pomysłami na wyjątkowe dania na różne okazje oraz poznaj tajniki kulinarnego świata!