Karnawał ze Smakiem
Karnawał to czas zimowych zabaw trwających do białego rana: kameralnych spotkań z rodziną i przyjaciółmi, ekskluzywnych balów i hucznych imprez. Oczywiście w tym czasie bawimy się „ze smakiem”, a więc przy dodających energii przekąskach.
Jak przygotować karnawałowe menu?
Niezależnie od rodzaju organizowanej imprezy, musimy zadbać o to, aby gościom nie zabrakło siły do zabawy przez całą noc. Warto pamiętać, że dania powinny być też łatwe i szybkie w przygotowaniu, abyśmy całej imprezy nie musieli spędzić w kuchni.
Warzywa idealne na szwedzki stół
Na karnawał idealnie sprawdzają się warzywa marynowane Smak, które możemy zaserwować solo lub za pomocą wykałaczek przygotować apetyczne koreczki. Atrakcyjny bufet przekąskowy możemy błyskawicznie przygotować z użyciem cebulki perłowej, pieczarek, ogóreczków konserwowych, czy też marynowanego czosnku.
Kolorowe sałatki
Gdy dysponujemy większą ilością czasu, możemy przygotować dla gości kolorowe sałatki, do których idealnie sprawdzą się zielone i czarne oliwki, kapary, czy też suszone pomidory. Podczas zabawy goście chętnie posilą się również kanapeczkami, które możemy przygotować z bagietki, krakersów i warzyw, takich jak Papryka marynowana, czy też Ogórki kwaszone Smak.
Po kolejne kulinarne inspiracje na przyjęcie zapraszamy TUTAJ.