- 40 dag wątróbek drobiowych,
- 2 dag suszonych grzybów,
- 10 dag cebuli,
- 3 dag smalcu,
- 10 dag masła lub margaryny,
- ½ szklanki mleka,
- Szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat,
- Szczypta Imbiru mielonego Prymat,
- Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
- Chrzan tarty Smak.
Grzyby starannie wymyć, namoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, a następnie ugotować do miękkości. Wywar odparować do 4 łyżek. Cebulę pokroić w plasterki i udusić na smalcu, podlewając wodą. Pod koniec dodać pokrojone wątróbki i dusić jeszcze 10 min. Wątróbki z cebulą po ostudzeniu zmielić 3 razy, dodać wywar grzybowy, masło i po szczypcie przypraw. Starannie wymieszać, doprawić do smaku, włożyć do miseczki i schłodzić. Podawać z chrzanem.