4 ziemniaki (80 dag),
10 dag białego ser twarogowego,
1 drobno posiekana cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki masła,
1 łyżka posiekanego szczypiorku,
1 łyżeczka Przyprawy do grilla klasycznej,
Pieprz czarny mielony Prymat,
Krem chrzanowy Smak.
Ser rozetrzeć z cebulą, szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać 2 łyżki Kremu chrzanowego Smak.
Ziemniaki starannie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć i natrzeć Przyprawą do grilla Prymat. Każdy owinąć w folię aluminiową wysmarowaną masłem i włożyć między węgle w grillu. Piec 40-50 min.- do miękkości. Następnie odwinąć z folii, przekroić na pół i wyjąć łyżeczką część miąższu przy pozostawieniu, dość grubych ścianek. Masę serowo-chrzanową rozetrzeć z wyjętym miąższem i napełnić tą masą wydrążone ziemniaki. Podawać do mięs lub ryb z grilla.