Wielkie grillowanie ze Smakiem
Radość, śmiech, przyjaciele i pyszne jedzenie. Gdy za oknami robi się cieplej, rośnie w nas chęć, aby delektować się piękną pogodą i spędzać więcej czasu na świeżym powietrzu. Zielona trawka, ogródek przy domu, a nawet balkon – jesteśmy mocno zdeterminowani i wykorzystujemy każdy dostępny skrawek.
Radosne grillowanie
Grillowanie stało się stylem spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu. A wszystko dlatego, że dzięki temu możemy połączyć najprzyjemniejsze dla wszystkich czynności: towarzystwo bliskich osób, jedzenie pysznych potraw, oraz piękną pogodę. Biesiadowanie trwa najczęściej długimi godzinami.
Menu na grilla
Soczyste i chrupiące mięsiwa przeplatane są przekąskami, wśród których znajdziemy oliwki czarne i zielone, suszone pomidory, marynowany czosnek, ogóreczki konserwowe. Nadają się one do nadziewania na wykałaczki i robienia z nich smakowitych koreczków. Mogą także być marynowanym, przyjemnie cierpkim elementem świeżych sałatek, dzięki czemu grillowe potrawy stają się lżejsze i ożywcze. Delektujcie się smakiem rewelacyjnych grillowych potraw, które sprawią radość każdemu. Dodatki w postaci pikli pozwalają ucztować bez wyrzutów sumienia nawet osobom będącym na diecie.
Dodatki do mięs, warzyw i ryb z grilla
Grillowane mięso – kiełbaski, piersi z kurczaka czy karkówka zawsze najlepiej smakują z sosami. Świetnie sprawdzą się tutaj musztardy w ulubionym smaku, ale także chrzany – często niedoceniany podczas grillowych biesiad. Mamy do wyboru cały asortyment – od ostrego tartego, poprzez aksamitny i łagodny krem chrzanowy lub chrzan śmietankowy, aż po wzbogacony łagodną różową nutą chrzan żurawinowy.