Wielkanoc ma smak chrzanu
Nic nie smakuje tak dobrze i tak mocno nie łączy się z Wielkanocą jak różnorodne dania podawane z chrzanem. Niemalże wszyscy jesteśmy miłośnikami tego typowo polskiego smaku.
Bohater wielkanocnych stołów – chrzan
Chrzan jemy przez cały rok, dodając do zup oraz dekorując smaczną strużką wędliny i pieczenie. Przed Świętami Wielkanocnymi przypominamy sobie o nich jeszcze mocniej, gdyż czas ten szczególnie obfituje w dania, które tylko z dodatkiem chrzanu będą smakowały tak charakterystycznie.
Różne rodzaje chrzanu
Chrzan ma charakter – łagodny lub ostrzejszy. Zupełnie tak jak my i smaki, na które akurat mamy ochotę. Wybierzmy swój ulubiony: najostrzejszy i mocno aromatyczny chrzan tarty, nieco łagodniejszy krem chrzanowy, aksamitny chrzan śmietankowy oraz chrzan żurawinowy – nie tylko smaczny, ale nadający się także do dekorowania potraw. Mięso pieczyste oraz wędliny będą smakowały wyraziście podkreślone odrobiną ostrzejszych rodzajów. Nic nie zastąpi także przysmaków z jaj na twardo z dodatkiem chrzanów łagodniejszych lub przystrojonych różowym żurawinowym przysmakiem. Oczaruje Was także łyżka chrzanu dodana do sosu do sałatki oraz do tradycyjnego żurku wielkanocnego. Chrzany wprowadzą wszystkich w radosny czas świętowania przy sutych wielkanocnych śniadaniach, wybornych obiadach i miłych podwieczorkach.